Orange gazpachosuppe med grillede kammuslinger
6 personer
Ingredienser
- 700 g modne tomater
- ½ agurk
- 1 gul
- 1 rød peberfrugt
- 1 rød chili
- 1 fed presset hvidløg
- 1 tsk. olivenolie
- 1 spsk. æbleeddike
- 1 tsk. sukker
- 1½ tsk. salt
- peber
- 3 dl vand
- Kammuslingespyd:
- 12 store kammuslinger
- 6 spyd
- 2 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- peber
- Pynt:
- ½ gul peberfrugt i tern
- ½ rød peberfrugt i tern
- ½ agurk i tern og bredbladet persille
- Skold tomaterne, og flå dem. Skær 2 af tomaterne i små tern, og gem dem. Skræl agurken, og skær den i mindre stykker. Skær peberfrugterne i mindre stykker. Rens chilien for stilk, kerner og hvide hinder. Skær chilien i mindre stykker. Er den meget stærk, så kom kun noget af den i retten.
- Skær resten af tomaterne i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor sammen med agurk, peberfrugt, chili, hvidløg, olie, æbleeddike, sukker, salt og peber. Blend det hele sammen, til det er jævnt.
- Kom suppen i en skål med tætsluttende låg. Kom tomattern og vand i. Stil suppen i køleskabet et par timer. Rør suppen igennem, og smag evt. til med lidt mere salt, peber og sukker.
- Stik kammuslingerne på spyd. Krydr med salt og peber, og steg dem i olie på en grillpande. De skal kun steges et par min. på hver side.
- Portionsanret suppen. Pynt med tern af peberfrugt og agurk. Læg spyddene over, og drys med persille.