Orzotto med ærter og asparges

Orzotto med ærter og asparges

Orzotto er lavet med perlebyg i stedet for ris, men er akurat ligeså lækker som risotto.

1

Ingredienser

  • 25 g skalotteløg
  • 40 g perlebyg
  • 75 g grønne asparges
  • 1 tsk olivenolie
  • 1½ -2 dl grøntsagsbouillon
  • 100 g løse ærter
  • mynte
  • citron (øko)
  • 25 g parmesan
  • havsalt
  • peber

Sådan laver du orzotto:

  1. Pil og finthak skalotteløg. Skyl perlebyggen grundigt i en si, og lad den dryppe godt af. Skyl aspargesen.
  2. Bræk de trægede ender af aspargsen, og skær resten af aspargsen i stykker a ca. 3 centimeter på skrå. Svits skalotteløg i olie et par minutter for lav varme, og tilsæt perlebyggen. Skru op for varmen, og tilsæt lidt efter lidt bouillon under omrøring.
  3. Når perlebyggen er mør efter ca. 15-25 minutter, alt efter hvilken type perlebyg du bruger, tilsætter du asparges og ærter. Ærter og asparges skal kun have et par minutter, og perlebyggen koger i modsætning til ris ikke ud på de par minutter, den bevarer sin elasticitet.
  4. Skyl, afdryp og finthak mynten. Smag til med fintrevet citronskal, fintrevet parmesan, mynte, salt og friskkværnet peber.
  5. Kalorier 392 Protein 21 g ~ 22 %
  6. Kulhydrat 43 g ~ 47 %
  7. Fedt 13 g ~ 31 %
  8. Kostfibre 10 g

Tip:

På italiensk hedder perlebyg orzo deraf navnet orzotto. Tjek om perlebyggen er mør ved at bide i et korn, føles det elastisk (ikke hårdt), så er det fint. Retten bliver ikke så cremet som risotto, fordi der ikke er tilsat større mængder smør og ost.