Ovnbagt fisk med tartarsauce
Fisk er lynhurtigt at tilberede. Det er hverdagens sunde form for fastfood, men mange steger den forkert, så den bliver tør og kedelig. Kom den i stedet i ovnen ved 175 grader. Her får du en lækker opskrift på ovnbagt fisk med tartarsauce - du kan bruge alle former for torskefisk i filet f.eks. lyssej, kuller eller kulmule.
Ovnbagt fisk til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 600-800 g torskefisk i filet f.eks. lyssej, kuller eller kulmule
- salt, peber og olivenolie
- 1 citron skåret i både og et par
- kviste dild
- Tilbehør: en grøn salat med limesaft, kartofler og f.eks. tartarsauce(se nederst).
- Tartarsauce:
- 4 spsk græsk yoghurt
- 3 spsk mayonnaise
- 1-1½ tsk dijonsennep
- 3 hakkede cornichoner
- 2 tsk hakkede kapers
- 1 fed finthakket hvidløg
- 2 spsk finthakket rødløg
- 3 spsk hakkede krydderurter, f.eks. persille og kørvel.
- Citronsaft
- Salt og peber
Sådan gør du
- 1. Tænd ovnen på 175 grader. Skær fisken i 6-8 portionsstykker, og kom stykkerne på en bageplade med bagepapir.
- 2. Krydr med salt, peber og lidt olivenolie. Bag fisken kort før servering i ovnen 10-12 minutter. Så er den saftig og lækker.
- 3. Server den bagte fisk med citron skåret i både, frisk dild og en grøn salat, kogte kartofler og en hurtig sauce
- Tartarsauce:
- Rør græsk yoghurt sammen med mayonnaise, dijonsennep. Tilsæt de hakkede cornichoner, hakkede kapers, finthakket hvidløg, finthakket rødløg, hakkede krydderurter, f.eks. persille og kørvel. Krydr med citronsaft, salt og peber.
- Kokketrick
- Du kan også vælge at tilberede fisk ved lavere temperatur og herved være ekstra sikker på et godt resultat. Bag fisken ved 120 grader i cirka 20 minutter. Alt tilberedningstid med kød og fisk er cirkatider – tiden afhænger af hvor tykt/ højt fiskestykket er, og den ovn du har, så tjek fisken undervejs. Når den er hvid og kødets lameller kan pilles fra hinanden, er den færdig.