Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner
Laks med cremet hollandaisesovs er en ægte klassiker.
Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner til 4 personer
Total:1 time
Ingredienser
- Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner
- Arbejdstid: 40 min.
- Koge/bagetid: ca. 20 min.
- Kødet er fryse-egnet
- ca. 750 g laks (i filet med skind eller 4 laksekoteletter)
- Hollandaisesovs:
- 3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
- 1 dl hvidvin
- 150 g smør (smeltet)
- salt og friskkværnet hvid peber
- Tilbehør:
- grønne bønner, kogte skrubbede kartofler og citronbåde
- 1. Krydr laksen med salt og peber på kødsiden, og læg den med skindsiden opad på bagepapir i et ovnfast fad. Bag fisken i ca. 20 min. ved 150 grader, til den er fast.
- Sovs:
- 1. Pisk æggeblommer med hvidvin i en skål over vandbad. Pisk, til æggemassen er tyk og cremet. Tag gryden fra varmen, og hæld det smeltede smør i – først dråbevist og derefter i en tynd stråle.
- 2. Hæld i en sovsekande eller skål, og smag til med salt og peber. Servér den bagte laks med friskkogte bønner, kartofler og lun hollandaisesovs.