Opskrift på hjemmelavede chokoladepåskeæg med nougat og marcipan

Hjemmelavede påskeæg med pistacie og orangenougat

I påsken skal der påskeæg på dessertmenuen – prøv disse, som både er lækre og nemme at lave.

Ca. 10 påskeæg

Ingredienser

  • Påskeæg med pistacie og orangenougat
  • 1 pakke marcipan 400 g
  • 50 g pistacienødder, husk at tage 10 hele nødder fra til pynt
  • 1 appelsin, saften herfra
  • Fyld:
  • 200 g nougat
  • 1 appelsin, revet skal heraf
  • ca. 400 g mørk chokolade til overtræk

  1. 1. Hak nødderne mellemint, og ælt dem i marcipanen sammen med appelsinsaften. Bland nougat med appelsinskal.
  2. 2.  Del marcipanen i 10 lige store stykker (lad dem ligge i en beholder med låg, så marcipanen ikke bliver tør), og lav en lad cirkel af hvert stykke. Læg en skefuld nougat i midten, og fold marcipanen op omkring. Form kuglen til et æg. Lav alle æggene færdige. 
  3. 3. Opbevar marcipanæggene i en tætlukkende beholder, imens du smelter chokoladen. Dyp æggene i den smeltede chokolade, og lad dem stivne et køligt sted.
  4. 4.  Sæt en pistacienød på toppen af hvert æg, inden chokoladen stivner.