Pistacieis
Denne is har en skøn, ren smag af pistacie, og den er lavet helt uden fløde, for at nøddesmagen virkelig kan få lov til at komme til sin ret.
½ liter is
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Kogetid: 10 min.
- Køle-/frysetid: ca. 3 timer
- Pistaciecreme:
- 85 g pistacienødder (uden skaller)
- 1 dl varmt vand
- Is:
- 4 dl mælk
- 2 spsk. majsstivelse
- 1 dl sukker
- 1 tsk. vaniljeekstrakt
- Pistaciecreme:
- Mal nødderne fint. Bland dem med vandet, og blend det til en creme.
- Is:
- Pisk 1 dl mælk, majsstivelse og sukker sammen i en skål. Hæld de sidste 3 dl mælk i en gryde, og varm den op til kogepunktet. Hæld majsmælken i, og lad det simre, mens du rører, til blandingen tykner – det tager 5-10 min.
- Lad blandingen køle lidt af, og bland den så med pistaciecreme og vaniljeekstrakt. Sæt det i køleskabet, indtil isblandingen er helt kold. Hæld den gennem en sigte, så eventuelle stumper af pistacienød sies fra.
- Kør isblandingen i en ismaskine, til isen er færdig. Kom den i en afkølet beholder, og sæt den i fryseren.