Proteinbrød

Proteinbrød

Skønt brød fyldt med proteiner - brug det fx til rodfrugtsuppe.

1

Ingredienser

  • 15 g havregryn
  • 30 g gule ærter (Møllerens)
  • 25 g hørfrø
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk pizzakrydderi
  • 100 g skyr
  • 3 æggehvider
  • 2 spsk hvedeklid
  • Salt

Sådan gør du

  1. Kør havregryn, gule ærter og hørfrø i en minihakker, til det bliver til mel. Tilsæt bagepulver og pizzakrydderi.
  2. Rør skyr, æggehvide og hvedeklid i blandingen, til det bliver en flydende masse.
  3. Kom dejen i en lille brødform (½ liters), og drys lidt groft salt på.
  4. Bag proteinbrødet ved 180 grader i ca. 40 minutter. Vent med at skære i brødet, til det er helt afkølet.
  5. Kcal 30
  6. Protein 3 g ~ 40 %
  7. Kulhydrat 3 g ~ 53 %
  8. Fedt 1 g ~ 7 %
  9. Kostfiber 1 g
  10. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter