Regnbueis

Nem hjemmelavet regnbueis

Lækker opskrift på hjemmelavet is - barndommens yndlings-is er slet ikke svær at lave selv. Få opskriften på regnbueis her:

8 personer

Ingredienser

  • Regnbueis
  • 6 æggeblommer (pasteuriserede, svarer til 3 af de små bægre)
  • 90 g sukker
  • korn af 1 stang vanilje
  • ½ l piskefløde
  • Desuden:
  • 200 g jordbær
  • ½ dl flormelis
  • 75 g mørk chokolade
  • Tilbehør:
  • melonbåde, bær og flødeskum

Sådan laver du regnbueis

  1. Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Pisk vaniljekorn i. Pisk fløden til skum. Vend flødeskummet i. Fordel massen i 3 skåle.
  2. Miks jordbær og flormelis i en blender, og vend det i den ene skål. Fordel jordbærisen i en brødform foret med plastfilm. Stil den tildækket i fryseren.
  3. Smelt hakket chokolade over vandbad eller i mikroovn. Afkøl det lidt, og vend det i en af de andre skåle. Fordel den lidt forsigtigt over jordbærisen, som ikke behøver at være helt gennemfrosset endnu. Det ser bare dekorativt ud at isene blander sig lidt.
  4. Fordel vaniljeismassen fra den sidste skål over.
  5. Dæk til, og frys mindst 6 timer.
  6. Arranger isen på desserttallerkner med melonbåde, bær og flødeskum.
  7. TIP: Har du en ismaskine, kan du fryse isen heri – én farve ad gangen.