Nem hjemmelavet regnbueis
Lækker opskrift på hjemmelavet is - barndommens yndlings-is er slet ikke svær at lave selv. Få opskriften på regnbueis her:
8 personer
Ingredienser
- Regnbueis
- 6 æggeblommer (pasteuriserede, svarer til 3 af de små bægre)
- 90 g sukker
- korn af 1 stang vanilje
- ½ l piskefløde
- Desuden:
- 200 g jordbær
- ½ dl flormelis
- 75 g mørk chokolade
- Tilbehør:
- melonbåde, bær og flødeskum
Sådan laver du regnbueis
- Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Pisk vaniljekorn i. Pisk fløden til skum. Vend flødeskummet i. Fordel massen i 3 skåle.
- Miks jordbær og flormelis i en blender, og vend det i den ene skål. Fordel jordbærisen i en brødform foret med plastfilm. Stil den tildækket i fryseren.
- Smelt hakket chokolade over vandbad eller i mikroovn. Afkøl det lidt, og vend det i en af de andre skåle. Fordel den lidt forsigtigt over jordbærisen, som ikke behøver at være helt gennemfrosset endnu. Det ser bare dekorativt ud at isene blander sig lidt.
- Fordel vaniljeismassen fra den sidste skål over.
- Dæk til, og frys mindst 6 timer.
- Arranger isen på desserttallerkner med melonbåde, bær og flødeskum.
- TIP: Har du en ismaskine, kan du fryse isen heri – én farve ad gangen.