Risengrød med tørret frugt

Risengrød med tørret frugt

Risengrød må der til, når julen nærmer sig - husk at lave ekstra meget, så er der også til ris a la mande eller klatkager!

Risengrød til ca. 4 personer

Ingredienser

  • Risengrød med tørret frugt
  • 2 dl vand
  • 2 1⁄2 dl grødris (ca. 200 g)
  • 1,2 liter mælk
  • lidt salt
  • Tørrede frugter:
  • 100 g rosiner
  • 50 g soltørrede tranebær
  • 100 g abrikoser (hakkede)
  • Tilbehør:
  • smørklat og kanelsukker

Sådan laver du risengrød med tørret frugt

  1. Kog vand og ris i en tykbundet gryde i ca. 10 min. Hæld mælken i, og bring grøden i kog under omrøring. Rør jævnligt over hele bunden, så grøden ikke brænder på.
  2. Kog ved svag varme ca. 45 min. Kog de tørrede frugter med i grøden de sidste 10 min. Smag risengrøden til med salt, og servér risengrøden med smørklat og kanelsukker.

Tip

Kog risengrøden op og sæt gryden ind under dynen eller pak den ind i et par tykke tæpper og lad den stå ca. 2 timer, til risene er møre. Grøden skal pga. bakterier spises inden for en time. Kog risengrøden et par min. inden servering.