Rødbedekage
Dejen er rørt med revne rå rødbeder, der giverlidt ”bid” i kagen. Du kanogså koge eller bage rødbederne,inden du riverdem, hvis du foretrækkeren endnu blødere kage.Jeg har pyntet med megettynde strimler af rå, gulebeder. Du kan også brugeappelsinskal.
(1 kage, ca. 12 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: 1 time
- 500 g rødbeder
- 250 g hvedemel
- 3 spsk. kakao
- 2 tsk. bagepulver
- ½ tsk. stødt kanel
- ¼ tsk. salt
- 125 g smør
- 100 g sukker
- 100 g rørsukker (eller farin)
- 3 æg (str. L)
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 citron (økologisk)
- 100 g mørk chokolade
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk. sirup
Sådan gør du:
- Skræl rødbederne, ogriv dem på et rivejern.
- Sigt mel, kakao ogbagepulver sammen, ogtilsæt kanel og salt.
- Pisk smør og de 2 slagssukker sammen. Piskæggene i ét ad gangen,og tilsæt vaniljesukker,fintrevet citronskal og 1 spsk. citronsaft. Vendrødbederne i, og tilsætmelblandingen ad et pargange.
- Bred dejen ud i ensmurt form/springform(22 cm i diameter) foretmed bagepapir.
- Bag kagen midt i ovnenved 175 grader i 50-60min. Tjek med et træspyd,om kagen er gennembagt,og lad den stå i formen i15 min., før den flyttes udpå en rist.
- Glasur:
- Hak chokoladen groft,og læg den i en skål.
- Giv fløde og sirup etopkog, og hæld den overchokoladen. Lad det ståi 1-2 min. og rør så, tilchokoladen er smeltet, ogglasuren bliver blank. Ladden stå i 5-10 min., tilden har en passende konsistens,og fordel den såover den afkølede kage.