Rosenkål med julesalat, granatæblekerne og friske æbletern
4
Total:20 minutter
Ingredienser
- 1 kg rosenkål
- 2 små julesalathoveder
- 1 stort, fast, syrligt æble
- 1 granatæble
- 4 spsk valnøddeolie, alternativt koldpresset rapsolie
- 1 citron, saften herfra 7
- 5 g valnødder
Sådan gør du
- Skær den nederste del af rosenkålene, og fjern de yderste blade. Del rosenkålene i halve, og bring en stor gryde saltet vand i kog. Når vandet spilkoger, tilsætter du rosenkålene, og koger dem i 30 sekunder, hvorefter de hældes over i en sigte og overhældes med koldt vand.
- Skær julesalaten i brede strimler, og skær æblet i mellemstore tern. Del granatæblet i halve, og brug en grydeske til blidt at banke kernerne ud af æblet. Vend rosenkål, julesalat, æble og granatæblekerner sammen med olie og citronsaft. Rist valnødderne på en pande, indtil de begynder at lugte kraftigt af nødder. Lad dem køle et par minutter, før du drysser dem over salaten. Servér med det samme.