Sådan laver du stenbidderrogn med vagtelæg, slikporrer og krydderurter
Rogn, æg, friske urter og lækre porrer er forår for fuld kraft. Fin som forret og smuk på frokostbordet.
4
Ingredienser
- 2 tykke porrer (eller 4 meget tynde)
- havsalt
- 8 vagtelæg
- ca. 4 spsk god mayonnaise
- dijonsennep
- friskpresset citronsaft + lidt fintrevet skal, økologisk
- friske krydderurter, f.eks. tallerkensmækker, rød sennep, kørvel og brøndkarse
- ca. 200 g renset og klargjort stenbiderrogn
Sådan laver du stenbidderrogn med vagtelæg, slikporrer og krydderurter
- Gør porrerne i stand, og skyl dem omhyggeligt. Flæk dem på langs. Bring en gryde i kog med velsaltet vand. Læg porrerne i (krum dem, så de kan være der), og kog dem i 5-6 min, eller til de virker helt møre. Tag porrerne op, brus dem over med koldt vand og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
- Prik vagtelæggene, kom dem i saltet, kogende vand, og kog dem i 3 min, så de er smilende. Kom dem straks i koldt vand. Smag mayonnaisen til med sennep, citronsaft og citronskal. Skyl krydderurterne, og slyng dem tørre. Læg rognen i en "rede" af porre, og anret mayonnaise, vagtelæg og krydderurter omkring. Servér letristet brød til.
PRØV OGSÅ: Opskriften på lækker, spansk mandelkage