Sådan laver du stenbidderrogn med vagtelæg, slikporrer og krydderurter

Sådan laver du stenbidderrogn med vagtelæg, slikporrer og krydderurter

Rogn, æg, friske urter og lækre porrer er forår for fuld kraft. Fin som forret og smuk på frokostbordet.

4

Ingredienser

  • 2 tykke porrer (eller 4 meget tynde)
  • havsalt
  • 8 vagtelæg
  • ca. 4 spsk god mayonnaise
  • dijonsennep
  • friskpresset citronsaft + lidt fintrevet skal, økologisk
  • friske krydderurter, f.eks. tallerkensmækker, rød sennep, kørvel og brøndkarse
  • ca. 200 g renset og klargjort stenbiderrogn

Sådan laver du stenbidderrogn med vagtelæg, slikporrer og krydderurter

  1. Gør porrerne i stand, og skyl dem omhyggeligt. Flæk dem på langs. Bring en gryde i kog med velsaltet vand. Læg porrerne i (krum dem, så de kan være der), og kog dem i 5-6 min, eller til de virker helt møre. Tag porrerne op, brus dem over med koldt vand og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
  2. Prik vagtelæggene, kom dem i saltet, kogende vand, og kog dem i 3 min, så de er smilende. Kom dem straks i koldt vand. Smag mayonnaisen til med sennep, citronsaft og citronskal. Skyl krydderurterne, og slyng dem tørre. Læg rognen i en "rede" af porre, og anret mayonnaise, vagtelæg og krydderurter omkring. Servér letristet brød til.