Salat af grillede peberfrugter med gedeost

Salat af grillede peberfrugter med gedeost

Skøn salat med gedeost og grillede peberfrugter, der ikke får kalorieregnskabet til at gå amok.

1 person

Ingredienser

  • 1 rød peberfrugt (ca 100 g)
  • 1 grøn peberfrugt (ca 100 g)
  • 1 gul peberfrugt (ca 100 g)
  • frissésalat
  • 30 g brød
  • 50 g chevre (gedeost, max 45+)
  • Klassisk vinaigrette dressing
  • 1 tsk sennep
  • 15 g olivenolie
  • 2 spsk lys eddike eller balsamicoeddike

  1. Kom sennep i en lille skål. Rør en tynd stråle olie i under kraftig omrøring. Når det er helt glat, røres eddiken i. Smag til med presset hvidløg, salt og peber. Opbevar dressingen i et glas – omryst den før brug.
  2. Læg de hele peberfrugter på en bagerist. Bag dem i en varm ovn ved 225° i ca et kvarter, til de er ret mørke, og skindet bobler op. Vend dem jævnligt undervejs.
  3. Tag peberfrugterne ud af ovnen. Dæk dem til med køkkenfilm i ca 10 minutter. Pil herefter skindet af dem og striml dem.
  4. Vend dem derefter sammen med lidt frissésalat, kom dressingen på og anret salaten på en tallerken.
  5. Skær brødet i meget tynde skiver og osten i ca 1 cm tykke skiver. Læg osten på brødet og gratinér det i en varm ovn ved 200° i ca 5 minutter. Server ostebrødene oven på peberfrugtsalaten.