Den bedste stegte lammeculotte
Lammeculotte smager himmelsk og er et sikkert hit blandt mange. Se hvordan du laver den stegte lammeculotte her.
4
Ingredienser
- 2 lammeculotter (friske og gerne danske)
- 5 kviste timian
- 2 fed hvidløg
- havsalt
- friskkværnet peber
- 12 forårsløg
- 100 g grønne bønner
- 2 hoveder hjertesalat
- 20 g smør
- ½ bundt bredbladet persille
- ½ usprøjtet citron
Sådan laver du stegt lammeculotte
- Fjern sener og det meste af fedtet på lammeculotterne (lad en lille smule fedt sidde tilbage, det er godt at stege i og giver smag til kød).
- Varm en pande op, og læg lammeculotterne på panden med fedtsiden nedad sammen med timian og hele fed hvidløg. Brun culotterne godt på begge sider, og kom dem herefter i et ovnfast fad. Krydr med salt og friskkværnet peber
- Steg culotterne i ovnen ved 180° i 8-10 min., så de er svagt rosa i midten. Tag culotterne ud af ovnen, og lad dem trække i 5-10 min., inden de skæres i skiver.
- Ordn forårsløg og bønner, og skyl dem i koldt vand. Snit bønnerne i små stykker. Kom smørret i en sauteuse eller en pande med høje sider, og varm det op, så det smelter. Kom hele forårsløg og snittede bønner i smørret, og lad det sautere let i et par min., så grøntsagerne suger smørret til sig og bliver møre.
- Vask hjertesalaten og persillen, og lad begge dele dryppe godt af i et dørslag. Skær hjertesalaten i grove stykker, og pluk persillen.
- Kom hjertesalat og persille i sauteusen, og vend det hele godt rundt. Krydr med salt, friskkværnet peber og fintrevet citronskal.
- Tag sauteusen af varmen, så grøntsagerne ikke bliver overtilberedt – det skal være en slags lun salat, hvor der stadig er masser af friskhed og sprødhed. Skær lammet i skiver, og anret det med den lune salat på toppen.
- Server som en let frokostret, eller et dejligt sommerligt hovedmåltid med nye kogte kartofler og brød til. Lammeculotterne kan også laves på en grill.