Boller i karry - den slanke version
Vil du tabe dig eller bare gerne holde vægten dér, hvor den er nu, så hent inspiration til madplanen i Sara Jin Smidt, aka Healthy Skinny Bitch, og Mads Perssons nye bog "Sund vs. Slank." Her får du opskriften på en slank version af de klassiske boller i karry.
Boller i karry til 2 personer
Total:1 time
Ingredienser
- 150 g hakket kyllingekød
- 1 spsk rugmel
- 1 æg
- 1 løg, finthakket
- ¼ squash, fintrevet
- salt og peber
- 1 liter vand
- 1 tsk smør
- 1 spsk madras-karry
- 1 tsk hvedemel
- 2 dl skummetmælk
- 1 gulerod fintsnittet
- ½ broccolihoved, pillet i små buketter
- 1 dl vand
- 1 blomkålshoved, meget fintsnittet
- 1 tsk rapsolie
- 2 spsk finthakket kørvel
Sådan laver du boller i karry med blomkålsris
- KØDBOLLER Rør en fars af kyllingekød, mel, æg, halvdelen af løget, squash, salt og peber. Bring ca. 1 liter vand i kog i en gryde.
- Form farsen til kødboller, og kog dem i vandet i ca. 5 minutter. Tag dem op, og kasser vandet. Smelt smørret i gryden, og 'brænd' karryen, hvedemelet og det resterende løg af i smørret.
- Tilsæt mælken, vandet og guleroden, og lad det simre i ca. 10 minutter, før kødboller og broccoli tilsættes og simrer med videre i ca. 2 minutter. Broccolien skal stadig være let sprød. Smag til med salt og peber.
- BLOMKÅLSRIS Varm ovnen op til 200 grader, vend blomkål med rapsolien, salt og peber.
- Fordel det på bagepapir på en bageplade, og bag det i ca. 15 minutter. Vend det hereft er med friskhakket kørvel.
- Spis boller i karry-retten rygende varm med blomkålsris til.
- NÆRINGSINDHOLD
- Energi pr. person: 339 kcal
- Fedt 33 %
- Protein 39 %
- Kulhydrat 28 %
PRØV OGSÅ DEN SUNDE VERSION:Sund boller i karry