Boller i karry på den sunde måde
Vil du tabe dig eller bare gerne holde vægten dér, hvor den er nu,så hent inspiration til madplanen i Sara Jin Smidt, aka HealthySkinny Bitch, og Mads Perssons nye bog "Sund vs. Slank." Her fårdu masser af lækker hverdagsmad i både en slankende og ensund udgave - her er det boller i karry på den sunde måde.
Boller i karry til 2 personer
Total:1 time
Ingredienser
- 150 g hakket kalv/flæsk 6 %
- 1 spsk rugmel
- 1 æg
- 1 løg, finthakket
- ¼ squash, fintrevet
- salt og peber
- 1 liter vand
- 1 tsk smør
- 1 spsk madras-karry
- 2 dl madlavningsfløde
- 1 gulerod, fintsnittet
- ½ broccolihoved, pillet i små buketter
- 150 g brune ris
Sådan laver du boller i karry
- 1. Rør en fars af kød, mel, æg, halvdelen af løget, squash, salt og peber. Bring ca. 1 liter vand i kog i en gryde.
- 2. Form farsen til kødboller, og kog dem i vandet i ca. 5 minutter. Tag dem op, og kasser vandet.
- 3. Smelt smørret i gryden, og 'brænd' karryen og det resterende løg af i smørret. Tilsæt fløden og guleroden, og lad det simre i ca. 10 minutter, før kødboller og broccoli tilsættes og simrer med videre i ca. 2 minutter.
- 4. Broccolien skal stadig være let sprød. Smag til med salt og peber. Spis boller i karry rygende varm med kogte brune ris til.
- TIP: Hvis du erstatter fløden med kokosmælk, bliver retten laktosefri.
- NÆRINGSINDHOLD
- Energi pr. person: 669 kcal
- Fedt 31 %
- Protein 22 %
- Kulhydrat 47 %
PRØV OGSÅ DEN SLANKE VERSION:Slank boller i karry