Svenske snegle med kanel og kardemomme
Skønne kanelsnegle med masser af kanel og kardemomme - de lækre snaskede snegle smager næsten lige som de svenske kanelbullar.
20
Ingredienser
- 150 g stuetempereret smør
- 5 dl lunet mælk
- 40 g gær
- 1 sammenpisket æg
- 3 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 1 tsk stødt kardemomme
- ca. 800 g hvedemel
- 1 æg til pensling
- Remonce
- 200 g blødt smør
- 2 dl rørsukker
- 2 spsk kanel
Sådan laver du snegle
- Smelt smørret i en kasserolle, tilsæt mælken, og varm det op, til det er lunkent, ca. 37 grader. Tilsæt gæren og rør, til den er opløst.
- Tilsæt ægget sammen med sukker, salt, kardemomme og to tredjedele af melet, og rør dejen glat. Arbejd det resterende mel i lidt ad gangen, og ælt grundigt, til du har en smidig og blank dej.
- Pas på med ikke at tilsætte yderligere mel – dejen vil samle sig og begynde at slippe kanterne, når du får æltet den godt.
- Sæt dejen til hævning til dobbelt størrelse (det tager ca. 1½ time) i en skål med et fugtigt klæde over, og lav imens remoncen ved at røre smør, sukker og kanel sammen, til det er cremet i konsistensen.
- Når dejen er færdighævet, tages den ud på bordet til endnu en hurtig omgang æltning. Dejen er færdigæltet, når den slipper både bord og hænder.
- Tænd ovnen for 225 grader. Rul den derefter ud til et rektangel på ca. 25 x 40 cm og smør remoncen ud over. Rul dejen sammen på den lange side, og skær sneglene ud i ca. 3 cm tykkelse.
- Læg dem med 2-3 cm imellem på en bradepande med bagepapir, og lad dem hæve under et klæde i 45 min, til de næsten rører hinanden. Pensl med et sammenpisket æg, og bag sneglene i 12-15 minutter, eller til de er gyldne og flotte at se på.
- Lad dem køle ned til stuetemperatur, før du pynter dem med glasur eller bare serverer, dem helt som de er.