Snitter med espressotrøffel
Der skal også være lidt sødt til voksne slikmunde i den søde juletid. I denne snitte er der fuld skrue på nødder, kaffe og marcipan.
30 trøfler
Total:30 minutter
Ingredienser
- 50 g afskallede hasselnødder
- 75 g mørk chokolade
- 1 dl fløde
- 25 g saltet smør
- 1 spsk stærk espresso
- 200 g marcipan
- 200 g chokolade
- kaffebønner til pynt
- guldglimmer til pynt
Sådan laver du snitterne
- Blend hasselnødderne til mel.
- Hak chokoladen, og kom den i en skål.
- Kom fløden i en gryde, og kog op.
- Rør fløden i chokoladen, og rør, til det er smeltet.
- Tilsæt smør, og lad det smelte i chokoladeblandingen.
- Vend til sidst nøddemel og espresso i, og rør, til massen er ensartet. Stil trøffelmassen på køl, indtil den er smørbar.
- Rul marcipanen ud til et kvadrat på ca. 20 x 20 cm. Del marcipanen i to lige store dele.
- Smør trøffelmassen i et tykt lag på det ene stykke marcipan.
- Læg det andet stykke over, og tryk lidt sammen. Stil koldt en times tid, og skær ud i mindre stykker.
- Temperer chokoladen, og dekorer konfekten. Pynt med hakkede kaffebønner og guldglimmer.
Julens bedste småkager
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt