Speltotto med edamamebønner

Speltotto med edamamebønner

Edamamebønner er supersunde og proteinrige, og så smager de skønt som en snack – til denne speltotto er det nemmest at købe en pose med bønner, som er kogte og pillede.

4

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 4 stilke bladselleri
  • 2 spsk neutral olie
  • 4 dl perlespelt
  • 1-1,2 l bouillon
  • 80 g parmesan
  • 3 dl edamamebønner, kogte og pillede
  • salt og peber
  • ½ citron, saften heraf
  • ½ bundt brøndkarse

Sådan gør du

  1. 1/ Riv eller pres hvidløg, og skær løg og bladselleri i små tern – steg det i olie i ca. 2 minutter, hvorefter perlespelt tilsættes og svitses med i yderligere 2 minutter.
  2. 2/ Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og lad det koge ind, før der tilsættes mere bouillon – fortsæt, indtil spelten er mør, men stadig med en smule bid. Det tager omkring 20-22 minutter.
  3. 3/ Riv parmesan, og vend det i til sidst sammen med edamamebønnerne. Smag retten til med salt, peber og citronsaft. Inden servering drysses brøndkarse over retten.
  4. [485 kcal pr. portion]
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Grøntsagssuppe med hasselnødder