Speltotto med edamamebønner
Edamamebønner er supersunde og proteinrige, og så smager de skønt som en snack – til denne speltotto er det nemmest at købe en pose med bønner, som er kogte og pillede.
4
Ingredienser
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- 4 stilke bladselleri
- 2 spsk neutral olie
- 4 dl perlespelt
- 1-1,2 l bouillon
- 80 g parmesan
- 3 dl edamamebønner, kogte og pillede
- salt og peber
- ½ citron, saften heraf
- ½ bundt brøndkarse
Sådan gør du
- 1/ Riv eller pres hvidløg, og skær løg og bladselleri i små tern – steg det i olie i ca. 2 minutter, hvorefter perlespelt tilsættes og svitses med i yderligere 2 minutter.
- 2/ Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og lad det koge ind, før der tilsættes mere bouillon – fortsæt, indtil spelten er mør, men stadig med en smule bid. Det tager omkring 20-22 minutter.
- 3/ Riv parmesan, og vend det i til sidst sammen med edamamebønnerne. Smag retten til med salt, peber og citronsaft. Inden servering drysses brøndkarse over retten.
- [485 kcal pr. portion]
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Grøntsagssuppe med hasselnødder