Opskrift på spidskålsalat med varmrøget laks

Spidskålsalat med varmrøget laks

Spidskål har en mild og sød smag og er en god begynderkål, i forhold til andre kåltyper. 100 g. spidskål dækker hele dit daglige behov for C-vitamin.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    237 Kcal

Ingredienser

  • Dressing
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk skyr
  • salt og peber.
  • Salat
  • 80 g spidskål
  • ½ tsk salt
  • 1 æble
  • ½ bundt dild
  • 80 g koldrøget laks (skiveskåret)

Sådan laver du spidskålssalat:

  1. Pisk eddike, sukker og skyr sammen, til det tykner. Smag til med salt og peber, og stil dressingen på køl.
  2. Halvér spidskålen, skær stokken fra, og snit kålen i tynde strimler. Drys med salt. Skær æblet i kvarte, og skær kernehuset væk. Snit æblet i tynde både, og vend dem sammen med kålen. Pluk dilden i små kviste, og kom dem i salaten.
  3. Vend laksen i salaten og hæld dressingen over i salaten.
  4. Prøv også kullerfilet med sommergrønt og urtedressing