Spidskålsalat med varmrøget laks
Spidskål har en mild og sød smag og er en god begynderkål, i forhold til andre kåltyper. 100 g. spidskål dækker hele dit daglige behov for C-vitamin.
Næringsindhold
- Energi pr. person:237 Kcal
Ingredienser
- Dressing
- 1 spsk æbleeddike
- 1 tsk sukker
- 1 spsk skyr
- salt og peber.
- Salat
- 80 g spidskål
- ½ tsk salt
- 1 æble
- ½ bundt dild
- 80 g koldrøget laks (skiveskåret)
Sådan laver du spidskålssalat:
- Pisk eddike, sukker og skyr sammen, til det tykner. Smag til med salt og peber, og stil dressingen på køl.
- Halvér spidskålen, skær stokken fra, og snit kålen i tynde strimler. Drys med salt. Skær æblet i kvarte, og skær kernehuset væk. Snit æblet i tynde både, og vend dem sammen med kålen. Pluk dilden i små kviste, og kom dem i salaten.
- Vend laksen i salaten og hæld dressingen over i salaten.
- Prøv også kullerfilet med sommergrønt og urtedressing