Spidskålswrap med sommergrønt, gris og spicy rabarbersalsa
Spidskålswrappen er perfekt picnicmad men også god til madpakker og festbuffeter.
Ingredienser
- Rabarbersalsa:
- 2 spsk honning
- 2 dl vand
- 2 stængler rabarber
- 10 stilke mynte
- 6 forårsløg, toppene heraf
- ¼ rød chili.
- Grillet gris og grønt:
- 300 g skinkemignon i helt tynde skiver
- 8 asparges
- 12 forårsløg (brug toppene til salsaen)
- 4 skoleagurker, halverede
- 12 radiser
- Til servering:
- Bladene af 1 lille spidskål
- 100 g feta
- tandstikkere
Sådan laver du spidskålswrap med sommergrønt:
- Salsa:
- Kog vand og honning op. Skær rabarberne i fine tern, og hak myntens blade mellemfint. Skær løgtoppe og chili i tynde strimler. Bland alle ingredienser sammen, og lad salsaen trække på køl frem til servering.
- Gris og grønt:
- Kom efter tur kød og grønt på en meget varm grill, grillpande eller brug en almindelig pande. Grill kød og grønt få minutter på hver side. Kom det hele op i en skål, og vend med lidt olivenolie, salt og peber.
- Servering:
- Hæld kogende vand over spidskålsbladene, og læg dem til afdrypning på et viskestykke – så bliver de bløde og nemme at rulle. Lad medspiserne samle deres egne wraps, eller gør det for dem. Kom fyldet oven på kålbladene, og rul stramt sammen. Sæt tandstikkere i for at holde sammen på herlighederne.