Sådan laver du spidskålswraps med sommergrønt, gris og spicy rabarbersalsa

Spidskålswrap med sommergrønt, gris og spicy rabarbersalsa

Spidskålswrappen er perfekt picnicmad men også god til madpakker og festbuffeter.

Ingredienser

  • Rabarbersalsa:
  • 2 spsk honning
  • 2 dl vand
  • 2 stængler rabarber
  • 10 stilke mynte
  • 6 forårsløg, toppene heraf
  • ¼ rød chili.
  • Grillet gris og grønt:
  • 300 g skinkemignon i helt tynde skiver
  • 8 asparges
  • 12 forårsløg (brug toppene til salsaen)
  • 4 skoleagurker, halverede
  • 12 radiser
  • Til servering:
  • Bladene af 1 lille spidskål
  • 100 g feta
  • tandstikkere

Sådan laver du spidskålswrap med sommergrønt:

  1. Salsa:
  2. Kog vand og honning op. Skær rabarberne i fine tern, og hak myntens blade mellemfint. Skær løgtoppe og chili i tynde strimler. Bland alle ingredienser sammen, og lad salsaen trække på køl frem til servering.
  3. Gris og grønt:
  4. Kom efter tur kød og grønt på en meget varm grill, grillpande eller brug en almindelig pande. Grill kød og grønt få minutter på hver side. Kom det hele op i en skål, og vend med lidt olivenolie, salt og peber.
  5. Servering:
  6. Hæld kogende vand over spidskålsbladene, og læg dem til afdrypning på et viskestykke – så bliver de bløde og nemme at rulle. Lad medspiserne samle deres egne wraps, eller gør det for dem. Kom fyldet oven på kålbladene, og rul stramt sammen. Sæt tandstikkere i for at holde sammen på herlighederne.