Spinatsalat med blåmuslinger, rug og pæremayo

Vores nordiske blåmuslinger er ikke truet af overfiskeri, er nemme at fange og så smager de bare godt.

4

Total:50 minutter

Ingredienser

  • 2 dl perle rug (spelt eller byg kan også bruges)
  • 5 dl hønsebouillon
  • 1 kg blåmuslinger
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dl æblecider
  • 1 pære
  • 3 dl aioli, f.eks. Løgismoses fra Netto
  • 100 g baby spinat
  • 25 g syltet græskar, fås i udvalgte supermarkeder
  • ½ rødløg, skåret i skiver
  • frisk dild
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Kog perle rug i hønsebouillon i ca. 30 min, og lad den trække 10-15 min. Afkøl, mens du gør blåmuslingerne klar.
  2. Sauter hvidløg i olivenolie, og hæld blåmuslinger heri. Hæld æblecider i, og kom låg på. Damp muslingerne i 5-7 minutter, til de er åbne. Si lagen fra muslingerne, og krydr dem med salt og peber.
  3. Blend pære sammen med aioli, og smag til med salt og peber.
  4. Vend babyspinat med pæremayonnaisen, og servér sammen med rugkerner, blåmuslinger, syltet græskar, rødløgsskiver og dild på toppen.
  5. Gem lagen fra muslingerne, og lav en lækker suppe på den en anden dag.
  6. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/