Sprød salat med æggedressing
En skøn let aftensmad eller frokostret.
Total:25 minutter
Ingredienser
- Croutoner
- ½ ciabattaflute
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- salt.
- 4 hoveder hjertesalat eller baby romaine
- 1 god håndfuld kapersbær
- 2 hårdkogte æg
- 1 spsk dijonsennep
- 1 tsk honning
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk hvid balsamico
- salt og sort peber.
Sådan laver du sprød salat med æggedressing
- Tænd ovnen på 200 grader. Riv brødet i små stykker og kom det i en bradepande med bagepapir. Knus hvidløget over og bland brødstykkerne med olie og lidt salt. Vend det godt sammen, så alle croutoner dækkes af olie med hvidløg. Bag sprøde i ovnen i ca. 8 min.
- Skyl og tør salaten og riv den i stykker i en stor salatskål. Hak æggene fint og bland dem med sennep, honning, olie og balsamico til en tyk dressing. Smag til med salt og godt med sort peber.
- Vend salaten med æggedressingen og kom kapersbær og croutoner i.
- Tip. Du kan evt supplere med stegt kyllingebryst eller et stykke laksefilet, hvis du vil have en mere fyldig ret.
- Se også opskrift på eggs florentine med pancetta.