Sprødstegt kylling med lime
Spis dig mæt i saftig kylling
4
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst med skind
- 1 spsk fintreven limeskal
- ½ dl limesaft
- 1 tsk honning
- 1 spsk flaget havsalt
- 1-2 fed knust hvidløg
- 1 tsk knust koriander
- 1 tsk groftkværnet peber
- SALAT:
- 1 lille spidskål
- 4 sommerappelsiner
- kerner af 1 granatæble
- 25 g friske kokosflager
- en håndfuld frisk mynte
- DRESSING:
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk fint knust citrongræs
- 3-4 spsk lime- eller citronsaft
- 1 tsk honning
- salt, peber
- 400 g brød
Sådan gør du:
- Rør limeskal- og saft med honning, salt og hvidløg samt koriander og peber og gnid kødet med blandingen. Grill det ca. 5 min. på hver side. Snit kålen, skær skrællen af appelsinerne og skær dem i grove stykker. Bland kål, appelsiner, granatæble, kokos og mynte. Rør dressingen sammen og smag den til, før den blandes med salaten, der serveres til kyllingen sammen med brødet.
- Energi pr. person: 650 kcal, fedt 30%, protein 25%, kulhydrat 45%