grillet kylling med lime

Sprødstegt kylling med lime

Spis dig mæt i saftig kylling

4

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst med skind
  • 1 spsk fintreven limeskal
  • ½ dl limesaft
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk flaget havsalt
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • 1 tsk knust koriander
  • 1 tsk groftkværnet peber
  • SALAT:
  • 1 lille spidskål
  • 4 sommerappelsiner
  • kerner af 1 granatæble
  • 25 g friske kokosflager
  • en håndfuld frisk mynte
  • DRESSING:
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk fint knust citrongræs
  • 3-4 spsk lime- eller citronsaft
  • 1 tsk honning
  • salt, peber
  • 400 g brød

Sådan gør du:

  1. Rør limeskal- og saft med honning, salt og hvidløg samt koriander og peber og gnid kødet med blandingen. Grill det ca. 5 min. på hver side. Snit kålen, skær skrællen af appelsinerne og skær dem i grove stykker. Bland kål, appelsiner, granatæble, kokos og mynte. Rør dressingen sammen og smag den til, før den blandes med salaten, der serveres til kyllingen sammen med brødet.
  2. Energi pr. person: 650 kcal, fedt 30%, protein 25%, kulhydrat 45%