Stegte, grønne tomater
Husker du filmen? Her kan du smage på den famøse ret.
2
Total:20 minutter
Ingredienser
- 800 g grønne tomater
- 100 g mel
- 2 æg
- 250 g rasp
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 3 dl planteolie
- 2 dl skyr eller crème fraiche
- 1 fed hvidløg, revet
- 1 tsk salt
- 400 g spinatblade, skyllet.
- Tilbehør: kylling eller fisk.
Sådan laver du stegte, grønne tomater
- Skær de grønne tomater i skiver på 1 cm. Pisk æggene sammen i en skål, hæld mel i en anden skål og bland rasp sammen med salt og peber i en tredje. Vend de grønne tomater først i mel, så i æg og til sidst i rasp.
- Varm planteolie op i en pande. Friter de stegte tomater lidt ad gangen i den hede olie til de er gyldne (det tager 2-3 min. når olien har den rette temperatur). Dryp de færdige tomatskiver af på køkkenrulle og drys dem med lidt salt.
- Bland skyr/cremefraiche og hvidløg sammen. Smag til med salt.
- Servér de stegte tomater med dressing og spinatblade. Gerne sammen med et stykke stegt fisk eller kylling.
- Prøv også pitabrød margharita