Sund hakkebøf med bløde løg
Her får du opskriften på en sund hakkebøf med bløde løg, serveret med sprøde agurker.
Næringsindhold
- Energi pr. person:335 Kcal
- Fedt:29 %
- Protein:40 %
- Kulhydrat:31 %
2 personer
Total:35 minutter
Ingredienser
- 250 g hakket, magert oksekød
- Salt og peber
- 1 tsk. majsolie
- 2 store løg
- 1 tsk. olie
- 3-4 spsk. god, lagret balsamico
- 200 g markchampignon, kantarel eller østershatte
- Frisk timian
- Sprøde agurker:
- 1 fintsnittet agurk
- 2 spsk. riseddike
- 1 fed knust hvidløg
- 2 tsk. sukker
Sådan gør du
- Del og form kødet til 2 hakkebøffer, drys salt og peber på, og steg dem i olie på en varm pande i 2-3 minutter på hver side.
- Skær løgene i ringe.
- Tag bøfferne af panden, hold dem varme, og kom i stedet løgene på panden plus lidt mere olie.
- Steg løgene under omrøring, og dryp dem med balsamico undervejs. Steg dem til de er bløde og møre, og put dem over bøfferne.
- Steg derefter svampene ved rask varme under omrøring, drys salt og peber på, og top dem på bøfferne sammen med lidt frisk timian.
- Rør riseddike, hvidløg og sukker sammen, til sukkeret er opløst, vend agurkerne i lagen, og servér dem til bøffen.