Sund lakridskage med hvid topping
Frydefuld fristelse, du sagtens kan sætte på gæstebordet.
Ingredienser
- 18 stykker
- 200 g mandler, malet til mel eller 100 g fint mandelmel
- 80 g hvid chokolade sødet med stevia
- 180 g Perfect Fit eller Frk Skrump Bagesød
- 40 g rugmel
- 1 tsk bagepulver
- 3 spsk lakridsrodspulver
- 4 æg
- 1 dl macadamianøddeolie eller rapsolie
- 1 fintrevet æble
- Topping
- 2 pakker philadelphia light
- 4 spsk skyr
- 5-8 dråber flydende sødemiddel som Perfect Sød
Sådan gør du:
- 1. Bland mandelmel, Perfect Fit, rugmel, bagepulver og lakridsrodspulver sammen.
- 2. Pisk æggene sammen med olie og fintrevet æble. Hak cokoladen, og rør den i dejen.
- 3. Hæld dejen i en smurt kageform på 25 x 30 cm eller i en form, beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 25 minutter ved 160 grader og varmsluft. Tag ud, og afkøl.
- 4. Rør philadelphia, skyr og sødemiddel sammen, og smør det over kagen.
- 200 kcal pr stykke.
- Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/
PRØV OGSÅ: Sunde kokostoppe