Suppe med kødboller, ingefær og gulerødder

Suppe med kødboller, ingefær og gulerødder

En lækker, klassisk oksekødssuppe med kødboller.

Total:25 minutter

Ingredienser

  • Kødboller:
  • 500 g hakket kalvekød
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 1 æg
  • 2 spsk mælk
  • 2 spsk mel
  • 1,2 l bouillon, f.eks. oksekødssuppe
  • 4 gulerødder, gerne i forskellige farver
  • 2 forårsløg
  • 200 g sølvbeder (eller spinat)
  • 2 cm ingefær, fintrevet
  • salt og ca. 1 spsk æbleeddike til at smage til med

Sådan laver du suppe med kødboller:

  1. Kødboller: Rør alle ingredienser sammen, form farsen til boller med hænderne eller mellem to skeer efter ønsket størrelse. Varm bouillonen op, og kog bollerne her, indtil de kommer op til overfladen. Gør det af flere omgange, og tag bollerne op af suppen efterhånden som de er færdige.
  2. Skær gulerødder, forårsløg og sølvbeder i tynde strimler/skiver.
  3. Smag suppen til med ingefær, salt og æbleeddike.
  4. Kom kødbollerne tilbage i suppen, øs op i suppeskåle og vend grøntsagsblandingen i ved servering.
  5. Prøv også kyllingesuppe med nudler og grønt
  6. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/