Svinemørbrad med pestokartofler
Savner du inspiration til hverdagsmaden, og vil du gerne undgå at smidefor meget mad i skraldespanden, så er denne opskrift fra kogebogen ”Mad til 2 dage” af ALT for damernes tidligere madredaktør Mette Mølbak spot on. Her får du opskriften på svinemørbrad med pestokartofler, som du i morgen kan trylle om til mørbradgryde med cocktailpølser.
Svinemørbrad med pestokartofler til 4 personer
Total:50 minutter
Ingredienser
- 2 stk. svinemørbrad, 800 g i alt
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. smør
- 500 g champignoner
- 1 spsk. olivenolie
- 500 g små tomater
- 1 tsk. salt
- friskkværnet peber
- 1 spsk. balsamico
- 650 g små kartofler
- 3 spsk. pesto
- 1 bakke rucola
Sådan laver du Svinemørbrad med pestokartofler
- 1. Tænd ovnen på 200 grader. Afpuds svinemørbraderne for sener. Brun dem på en pande i olie og smør og læg dem i et fad.
- 2. Rens champignonerne, skær dem i kvarte og steg dem på panden. Tilsæt evt.
- lidt mere olie.
- 3. Halvér tomaterne og kom dem og champignonerne i fadet med mørbraderne.
- Kom lidt vand i bunden af fadet og drys med salt og peber. Dryp lidt balsamico
- over.
- 4. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader, til kødet har en temperatur på cirka 70 grader. Det tager cirka 30-40 min.
- 5. Kog kartoflerne i letsaltet vand i cirka 15 min. Hæld vandet fra og kom dem i en skål. Skær dem evt. i mindre stykker, før du vender dem i pesto. Kom rucolaen i lige før servering.
- Brug dine rester - lav også: Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser