Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser
Der er dømt ren nostalgi med denne opskrift på mørbradgryde med cocktailpølser. Retten er fra kogebogen ”Mad til 2 dage” af ALT for damernes tidligere madredaktør, Mette Mølbak. Opskriften på denne mørbradgryde forudsætter at du allerede har stegt en mørbrad og champignoner dagen før (link til opskrift i ingredienslisten) - har du ikke det, så skal du blot stege en mørbrad og nogle champignoner, inden du starter.
Mørbradgryde til 4 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- Mørbradgryde med cocktailpølser:
- 2 løg
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. karry
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse tomatpuré, 140 g
- ca. 3 dl bouillon eller vand
- 200 g cocktailpølser eller brunchpølser
- En hel stegt mørbrad fra dagen før
- 300-400 g champignoner fra dagen før
- 1 glas perleløg
- 1-2 dl fløde
- 1 tsk. salt
- friskværnet peber
- Ris med grønne ærter:
- 4½ vand
- ½ tsk. salt
- 3 dl ris
- 200 g grønne ærter,
Sådan laver du klassisk mørbradgryde med cocktailpølser
- 1. Pil løgene og skær dem i ringe. Smelt smør og olie i en gryde og steg løgene
- bløde ved middelvarme. Skru lidt op for blusset og tilsæt karry. Svits det og tilsæt derefter dåsetomater og tomatpuré. Hæld bouillon eller vand i gryden og lad det koge op. Tilsæt pølserne og lad det simre i 10-15 min.
- 2. Skær mørbraden fra i går i mindre stykker og kom dem i gryden sammen med de stegte champignoner (fra dagen før) og perleløg. Smag til med fløde, salt og peber.
- 3. Bring en gryde med vand i kog. Tilsæt salt og kog risene i 10 min. Sluk for blusset og lad risene hvile i cirka 10 min. Tilsæt ærter.