Kokossnitter

Supernemme kokossnitter med syltetøj

De nemmeste og lækreste kagesnitter, som kan varieres præcis, som man ønsker det. Her får du opskriften på nemme kokossnitter, som du kan fylde med dit yndlingssyltetøj. Det er nærmest en slags bedstefars-skæg-snitter...

12 kokossnitter med syltetøj

Ingredienser

  • 125 g mel
  • 50 kokosmel
  • 75 g flormelis
  • 125 g koldt smør
  • ca. 350 g syltetøj, her er brugt brombærsyltetøj, men også hindbær, blåbær, skovbær, multebær kan bruges
  • Kokostopping:
  • 2 æg, størrelse M
  • 200 g rørsukker eller lyst muscovadosukker
  • 150 g kokosmel
  • 75 g smeltet smør

Sådan gør du:

  1. Bland mel, kokos og flormelis i en skål, og riv smørret på et rivejern ned i blandingen. Gnid hurtigt dejen sammen, den skal ikke æltes, blot hænge ordentligt sammen.
  2. Tryk dejen ud i bunden af en form 25 x 35 cm belagt med bagepapir, dejbunden skal være ca. en halv cm tyk. Bag bunden ved 190 grader i ca. 15 min, til den er let gylden. Lad bunden køle let af.
  3. Fordel syltetøjet ud på bunden i et ensartet lag. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt, og vend smør og kokosmel i.
  4. Sæt med en spiseske i toppe på syltetøjsbunden, så kokostoppingen er fordelt over hele kagen.
  5. Bag kagen yderligere i 25 minutter, til kokosfyldet er gyldent og sprødt i overfladen. Lad kagen køle af, før den skæres i aflange snitter.