Tandoori-fisk med agurkesalat og ris
Skøn indisk-krydret fisk med let tilbehør.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege/kogetid: ca. 20 min.
- Fisken er fryse-egnet (uden salat)
- 1 rødfisk (eller 2 stk. rødfisk i filet med skind, ca. 600 g)
- 1 spsk tandoori-krydderi (fås i velassorterede supermarkeder og hos etniske købmænd)
- 2 spsk olie
- 2 tsk salt
- Agurkesalat med peanuts:
- 1 agurk (små tern)
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk rødløg (eller salatløg, finthakkede)
- 2 spsk persille (finthakket)
- 2 spsk saltede peanuts
- Tilbehør: ris og citronbåde
- Pynt: bredbladet persille
- Skrab evt. fisken fri forskæl eller bed fiskehandlerenom at gøredet. Skær fisken ud i 4stykker og skær et parsnit i fiskeskindet, sådet ikke sprækker understegning.
- Gnid fisken med tandooriog steg den i 7-8min. i varm olie på enpande med skindsidennedad. Tryk fisken modpanden med en palet.Krydr med salt.
- Agurkesalat: Blandingredienserne til agurkesalaten.
- Servér varm stegt fiskmed agurkesalat, friskkogteris og citron. Pyntmed persille.