Fiskelasagne - nem opskrift med torsk og grøntsager
Skift kødet i den klassiske lasagne ud med fisk, og suppler med mere grønt for et friskere bud på den velkendte klassiker. TIP: Lasagnen kan også laves med andre grøntsager fra køleskabet, fx auberginer og gulerødder i tynde strimler.
4
Total:55 minutter
Arbejdstid:25 minutter
Ingredienser
Grøntsager
- 1 squash
- 1 peberfrugt
- 200 g frisk spinat
- 1 løg
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed presset hvidløg
- flagesalt og peber
Bechamelsauce
- 20 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 7 dl mælk
- ½ tsk stødt muskatnød
- flagesalt og peber
- 75 g reven mozarella
Fisk og topping
- 400 g torskefilet uden skind og ben
- 250 g friske lasagneplader
- 75 g reven mozarella
Sådan laver du torskelasagne
- Skær squash i skiver og peberfrugt i tern. Skyl spinaten og slyng den tør. Pil og hak løget.
- Varm olien i en gryde og svits løg, squash og peberfrugt. Steg i ca. 5 minutter. Tilsæt spinat og presset hvidløg, og lad spinaten falde lidt sammen. Krydr med flagesalt og peber. Tag gryden af varmen.
- Bechamel: Smelt smørret i en gryde ved god varme. Tilsæt hvedemel og pisk sammen. Spæd til med mælken lidt ad gangen, og kog saucen i ca. 5 minutter, mens der røres til den tykner. Smag til med muskatnød, flagesalt og peber. Tilsæt osten og lad den smelte i saucen.
- Dup fisken tør og skær i mindre stykker. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Smør et ovnfast fad, og fordel lagvis lasagneplader, grøntsager, fisk og bechamel i fadet. Gentag og slut med et lag bechamel. Drys med mozarella, og bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter.