Torskelasagne

Fiskelasagne - nem opskrift med torsk og grøntsager

Skift kødet i den klassiske lasagne ud med fisk, og suppler med mere grønt for et friskere bud på den velkendte klassiker. TIP: Lasagnen kan også laves med andre grøntsager fra køleskabet, fx auberginer og gulerødder i tynde strimler.

4

Total:55 minutter

Arbejdstid:25 minutter

Ingredienser

Grøntsager

  • 1 squash
  • 1 peberfrugt
  • 200 g frisk spinat
  • 1 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed presset hvidløg
  • flagesalt og peber

Bechamelsauce

  • 20 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 7 dl mælk
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • flagesalt og peber
  • 75 g reven mozarella

Fisk og topping

  • 400 g torskefilet uden skind og ben
  • 250 g friske lasagneplader
  • 75 g reven mozarella

Sådan laver du torskelasagne

  1. Skær squash i skiver og peberfrugt i tern. Skyl spinaten og slyng den tør. Pil og hak løget.
  2. Varm olien i en gryde og svits løg, squash og peberfrugt. Steg i ca. 5 minutter. Tilsæt spinat og presset hvidløg, og lad spinaten falde lidt sammen. Krydr med flagesalt og peber. Tag gryden af varmen.
  3. Bechamel: Smelt smørret i en gryde ved god varme. Tilsæt hvedemel og pisk sammen. Spæd til med mælken lidt ad gangen, og kog saucen i ca. 5 minutter, mens der røres til den tykner. Smag til med muskatnød, flagesalt og peber. Tilsæt osten og lad den smelte i saucen.
  4. Dup fisken tør og skær i mindre stykker. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  5. Smør et ovnfast fad, og fordel lagvis lasagneplader, grøntsager, fisk og bechamel i fadet. Gentag og slut med et lag bechamel. Drys med mozarella, og bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter.