Tranebærgløgg: Rød gløgg uden rødvin
Gløgg lavet på tranebærsaft er friskere, end når man laver den af rødvin. Her får du en opskrift på en skøn rød gløgg lavet helt uden rødvin.
4 personer
Total:5 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 10 min.
- Kogetid: 5 min.
- Trækketid: ca. 1 time
- 7 dl tranebærsaft
- et lille stykke frisk ingefær
- 3 nelliker
- 50 g soltørrede tranebær
- 50 g mandelsplitter
- 1 dl vodka (eller hvid rom)
- evt. lidt sukker (eller brun farin)
Sådan laver du tranebærgløgg
- Varm tranebærsaft op med ingefær og nelliker. Lad blandingen trække i ca. 1 time, og si krydderierne fra.
- Varm den krydrede tranebærsaft op til ca. 75 grader.
- Tilsæt soltørrede tranebær, mandelsplitter og vodka. Smag evt. til med sukker.
- Nyd drikken varm.
De bedste opskrifter på hjemmelavet gløgg
-
Tranebærgløgg: Rød gløgg uden rødvin
-
Julegløgg med portvinsrosiner
-
Fransk gløgg: Vin chaud med marsala
-
Pink gløgg med granatæblesaft og rosévin
-
Hjemmelavet gløgg
-
Krydret hvid gløgg
-
Klassisk gløgg
-
Skøn gylden gløgg med hyldeblomst & hvidvin
-
Gløgg: Hvid gløgg med hyldeblomst
-
Gløgg
-
Hvid gløgg med mandler