Tranebærgløgg: Rød gløgg uden rødvin

Tranebærgløgg: Rød gløgg uden rødvin

Gløgg lavet på tranebærsaft er friskere, end når man laver den af rødvin. Her får du en opskrift på en skøn rød gløgg lavet helt uden rødvin.

4 personer

Total:5 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 10 min.
  • Kogetid: 5 min.
  • Trækketid: ca. 1 time
  • 7 dl tranebærsaft
  • et lille stykke frisk ingefær
  • 3 nelliker
  • 50 g soltørrede tranebær
  • 50 g mandelsplitter
  • 1 dl vodka (eller hvid rom)
  • evt. lidt sukker (eller brun farin)

Sådan laver du tranebærgløgg

  1. Varm tranebærsaft op med ingefær og nelliker. Lad blandingen trække i ca. 1 time, og si krydderierne fra.
  2. Varm den krydrede tranebærsaft op til ca. 75 grader.
  3. Tilsæt soltørrede tranebær, mandelsplitter og vodka. Smag evt. til med sukker.
  4. Nyd drikken varm.