Varm chokolade uden sukkerchok
En efterårsklassiker i en udgave, der ikke får dit blodsukker til at gå amok.
2
Ingredienser
- 4 dl letmælk
- 2 stænger kanel
- 1 stykke frisk ingefær (ca 2 cm af en frisk rod))
- 15 g kakaopulver
- 1-1,5 tsk flydende sødemiddel (alt efter smag)
- 1/2 dl fløde (38%).
- 20 g sukkerfri mørk chokolade (min 70%), grofthakket
- 70 g sukkerfri vaniljeis (f.eks. Hjem-is eller isis is)
Sådan laver du varm chokolade:
- Kom mælk, kanelstænger, skrællet frisk ingefær i en gryde og lad mælken koge op. Tilsæt kakao og sødemiddel og rør i gryden. Lad det få et opkog mens du pisker i mælken.
- Pisk fløden stiv. Fordel den varme kakao i to glas eller krus.
- Læg en kugle is i hver kop. Top med flødeskum og grofthakket chokolade.
- Servér straks.
- 250 kcal pr portion
PRØV OGSÅ: Varm chokolade og boller