Varm chokolade uden sukkerchok

Varm chokolade uden sukkerchok

En efterårsklassiker i en udgave, der ikke får dit blodsukker til at gå amok.

2

Ingredienser

  • 4 dl letmælk
  • 2 stænger kanel
  • 1 stykke frisk ingefær (ca 2 cm af en frisk rod))
  • 15 g kakaopulver
  • 1-1,5 tsk flydende sødemiddel (alt efter smag)
  • 1/2 dl fløde (38%).
  • 20 g sukkerfri mørk chokolade (min 70%), grofthakket
  • 70 g sukkerfri vaniljeis (f.eks. Hjem-is eller isis is)

Sådan laver du varm chokolade:

  1. Kom mælk, kanelstænger, skrællet frisk ingefær i en gryde og lad mælken koge op. Tilsæt kakao og sødemiddel og rør i gryden. Lad det få et opkog mens du pisker i mælken.
  2. Pisk fløden stiv. Fordel den varme kakao i to glas eller krus.
  3. Læg en kugle is i hver kop. Top med flødeskum og grofthakket chokolade.
  4. Servér straks.
  5. 250 kcal pr portion

Tip:

Ingefæren kan udelades, hvis du ikke vil have den så krydret.