Varm ”middelhavssalat” med rød quinoa, bagte grøntsager og grillet halloumi
En mættende salat, som gør det ud for et aftensmåltid på en travl dag.
Total:25 minutter
Ingredienser
- 1 dl rød quinoa, kogt efter anvisningen
- 2 store peberfrugter, gerne 1 gul og 1 rød
- 1 squash
- 1 aubergine
- 3-4 gode halvfaste tomater
- 1 glas sorte oliven, gerne soltørrede
- 1 lille bundt basilikum
- evt. 1 lille bundt merian eller oregano
- ½ dl god olivenolie
- 3-4 spsk balsamicoeddike eller 1 god lagret sherryeddike
- ca. 200 g halloumi
Sådan gør du
- Grill peberfrugterne i ovnen, indtil der er sorte blærer på skindet, det tager ca. 10-15 min − vend gerne en gang undervejs.
- Læg peberfrugterne i en frysepose eller i en beholder med tætsluttende låg. Lad peberfrugterne ligge og danne kondensvand i ca. 5 min, derefter skulle skindet være til at pille af dem.
- Imens peberfrugterne hviler, skærer du squash og aubergine i tynde skiver, og lægger dem i et ildfast fad, dryp med lidt olivenolie og havsalt. Bag ved 200 grader i 15 min. Vend de lune grøntsager med quinoa, udskårne tomater, oliven og krydderurter, og lad det stå og trække.
- Imens skærer du halloumien i stænger på ca. 1,5 cm og pensler dem med olie – grill dem på en varm grillpande, ca. 3 min på hver side. Servér til salaten, evt. med godt brød til.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Weekendmad: Grillet fiskespyd og pærekage