Vegetarsandwich med grillet grønt, persillepesto og cremet gedeost

Er du ikke så pjattet med gedeost, kan du sagtens bruge hummus i stedet. I så fald vil det være ekstra godt med lidt sorte oliven og hakkede rødløg.

Ingredienser

  • 4 store skiver surdejsbrød
  • ca 3 spsk olivenolie
  • 2 auberginer
  • 2 squash
  • salt
  • 300 g små tomater, gerne dadel- eller små blommetomater
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 1 tsk sukker
  • ca 200 g frisk blød gedeost
  • Persillepesto:
  • 1 fed hvidløg
  • 60 g pinjekerner
  • 1 bakke bredbladet persille
  • 50 g parmesan, revet
  • ca 1-1 ½ dl olivenolie
  • 1 usprøjtet citron, en smule citronskal og –saft herfra
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skær aubergine og squash i tynde skiver, omkring 2 mm tykke, og pensl med lidt olivenolie. Varm en grillpande op, og grill skiverne 1 minut på hver side, til de er møde og bløde. Læg dem på en tallerken, efterhånden som de er færdige, og drys med salt. Svits tomaterne i lidt olie på en almindelig pande, tilsæt balsamicoeddike, salt og sukker, og steg videre i 3-4 minutter.
  2. Skyl persillen, og dup den tør med køkkenrulle. Rist pinjekernerne et par minutter på panden, og blend sammen med persille, parmesan, hvidløg, olie og citron til en cremet pesto. Rist brødskiverne i ovnen eller i brødristeren. Lad dem køle et øjeblik, og arranger aubergine- og squashskiverne på brødet. Læg et par bagte tomater på hver, og top med frisk gedeost og rigeligt pesto.
  3. Pesto-portionen giver mere, end der skal bruges her, men gem resten i køleskabet og vend den med frisk pasta indenfor en uge, så er der mere nem aftensmad.
  4. Prøv også sandwich med torskerogn, ærteskud og syltede grønne tomater
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/