Velsmagende kvædemarmelade
Kvædemarmelade har en dejligkrydret smag, der er god til ost ogogså i kager.
3 glas kvædemarmelade
Total:1 time
Ingredienser
- 750 g kvæder
- 1 tsk. kanel
- 350 g sukker
- evt. konserveringsmiddel el. spiritus
Sådan laver du kvædemarmelade
- Vask kvæderne, og skær hverkvæde i 6 både. Kom kvædestykkernei en gryde, og hæld vandover, så det dækker.
- Lad kvæderne simre under lågi ca. 30 min. Tag frugten op afvandet, og fjern skræl og kernehus.Gem ½ liter af kogevandet, kassérresten. Læg kvædebådene i gryden,kom kogevand over, og lad detsimre 30 min.
- Mas mosen igennem en sigte.Hæld mosen tilbage i gryden, ogtilsæt kanel og sukker. Lad mosenkoge ca. 5 min. under omrøring.
- Hæld marmeladen på rene, skoldedeglas. Hvis marmeladen skalgemmes, kan du skylle glassene i etkonserveringsmiddel eller i spiritus.