Velsmagende kvædemarmelade

Velsmagende kvædemarmelade

Kvædemarmelade har en dejligkrydret smag, der er god til ost ogogså i kager.

3 glas kvædemarmelade

Total:1 time

Ingredienser

  • 750 g kvæder
  • 1 tsk. kanel
  • 350 g sukker
  • evt. konserveringsmiddel el. spiritus

Sådan laver du kvædemarmelade

  1. Vask kvæderne, og skær hverkvæde i 6 både. Kom kvædestykkernei en gryde, og hæld vandover, så det dækker.
  2. Lad kvæderne simre under lågi ca. 30 min. Tag frugten op afvandet, og fjern skræl og kernehus.Gem ½ liter af kogevandet, kassérresten. Læg kvædebådene i gryden,kom kogevand over, og lad detsimre 30 min.
  3. Mas mosen igennem en sigte.Hæld mosen tilbage i gryden, ogtilsæt kanel og sukker. Lad mosenkoge ca. 5 min. under omrøring.
  4. Hæld marmeladen på rene, skoldedeglas. Hvis marmeladen skalgemmes, kan du skylle glassene i etkonserveringsmiddel eller i spiritus.