Orangetoppe med mælkechokolade og Øl-marcipan med kandiserede violer

Orangetoppe med mælkechokolade og Øl-marcipan med kandiserede violer

Lækker konfekt med Grand Marnier - og øl! Her får du opskriften på to lækre slags marcipan-konfekt.

Total:20 minutter

Ingredienser

  • Orangetoppe med mælkechokolade (12 stk.)
  • 250 g ren, rå marcipan
  • 2 tsk. reven appelsinskal
  • 3 spsk. Grand Marnier
  • 150 g mælkechokolade
  • Øl-marcipan med kandiserede violer (20 stk.)
  • 250 g ren rå marcipan
  • 3 spsk. øl, f.eks. stout eller nisseøl
  • 100 g mørk chokolade
  • Pynt:
  • kandiserede violer

Sådan laver du konfekt med øl og Grand Marnier

  1. Orangetoppe med mælkechokolade
  2. Ælt marcipanen med appelsinskal og Grand Marnier, og lad det trække 1 times tid.
  3. Form små toppe som pyramider, og lad også dem tørre en times tid.
  4. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn, og dyp pyramiderne i chokoladen.
  5. Stil dem på bagepapir til tørring. Opbevar konfekten i en tætsluttende boks et mørkt og køligt sted.
  6. Øl-marcipan med kandiserede violer
  7. Ælt marcipan og øl sammen, og rul til en pølse. Form den til en firkant, og lad den hvile en times tid.
  8. Skær marcipanen ud i firkanter, og lad dem tørre ½ times tid.
  9. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn, og dyp stykkerne i chokoladen.
  10. Stil stykkerne på bagepapir, pynt med violer, og lad dem tørre.
  11. Opbevar konfekten i en tætsluttende boks et mørkt og køligt sted.