Orientalske frikadeller med snakebeans
Hurtig mad med god, krydret smag.
4
Ingredienser
- 400 g hakket magert kalveog
- flæskesmåkød
- 1 hakket skalotteløg
- 1 fed knust hvidløg
- 1 dl hakket koriander
- ½ dl persille
- salt, friskkværnet peber
- 1 lille æg
- 25 g hvedemel
- ½ dl letmælk
- olie til stegning
- Snakebeans med sesam:
- 500 g snakebeans (brug evt. grønne eller bobbybønner)
- 1 spsk sesamolie
- 3 udkernede, snittede chilier
- 2-3 fed knust hvidløg
- 1 spsk flaget havsalt
- groft stødt peber
- 1 spsk sorte sesamfrø
- koriander
- 4 grove pitabrød
Sådan gør du:
- Rør kødet med løg, hvidløg, kryddergrønt, salt, peber og æg. Pisk mel og mælk sammen og rør blandingen med farsen. Form farsen til 12-16 små frikadeller og steg dem derefter gyldne og sprøde.
- Snakebeans med sesam:
- Blancher bønnerne i kogende, letsaltet vand 2-3 minutter. Lad dem dryppe af. Varm sesamolien i en wok og steg bønnerne med de øvrige ingredienser under omrøring i 2-3 minutter. Vend dem med koriander og server bønnerne til frikadellerne sammen med lune, grove pitabrød.