frikadeller

Orientalske frikadeller med snakebeans

Hurtig mad med god, krydret smag.

4

Ingredienser

  • 400 g hakket magert kalveog
  • flæskesmåkød
  • 1 hakket skalotteløg
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 dl hakket koriander
  • ½ dl persille
  • salt, friskkværnet peber
  • 1 lille æg
  • 25 g hvedemel
  • ½ dl letmælk
  • olie til stegning
  • Snakebeans med sesam:
  • 500 g snakebeans (brug evt. grønne eller bobbybønner)
  • 1 spsk sesamolie
  • 3 udkernede, snittede chilier
  • 2-3 fed knust hvidløg
  • 1 spsk flaget havsalt
  • groft stødt peber
  • 1 spsk sorte sesamfrø
  • koriander
  • 4 grove pitabrød

Sådan gør du:

  1. Rør kødet med løg, hvidløg, kryddergrønt, salt, peber og æg. Pisk mel og mælk sammen og rør blandingen med farsen. Form farsen til 12-16 små frikadeller og steg dem derefter gyldne og sprøde.
  2. Snakebeans med sesam:
  3. Blancher bønnerne i kogende, letsaltet vand 2-3 minutter. Lad dem dryppe af. Varm sesamolien i en wok og steg bønnerne med de øvrige ingredienser under omrøring i 2-3 minutter. Vend dem med koriander og server bønnerne til frikadellerne sammen med lune, grove pitabrød.