Ossobuco med øl og blommer

Ossobuco med øl og blommer

På denne tid af året er det lykken at lade duften af simrende gryderetter sprede sig i huset, mens man hygger indendørs med kreative projekter.

6 personer

Ingredienser

  • 6 skiver kalveskank
  • hvedemel
  • salt, peber
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 lille løg
  • 1 gulerod
  • 1 stilk bladselleri
  • 2½ dl hvedeøl
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • Desuden:
  • 200 g grønne bønner
  • 4 blommer el. 2 nektariner
  • 15 g smør
  • 2 spsk. hakket persille
  • Tilbehør:
  • kartoffelmos og en grøn salat

  1. Snit kødskiverne i kanten,og vend dem i hvedemel medsalt og peber. Brun kødeti olie, og tag det op. Skærløg, gulerod og bladselleri imeget små tern. Svits det igryden et par min. Tilsæt øl,og kog det op. Tilsæt hvidløgog flåede tomater. Krydr medsalt og peber. Kog op, og lægkødet i.
  2. Lad retten småkoge underlåg ca. 1½ time.
  3. Nip og kog bønnerne 5 min.i letsaltet vand. Afdryp demi en sigte. Skær blommerneover, og fjern stenene. Skærblommerne i både. Smeltsmørret på en pande, tildet er gyldent. Steg blommebådenegyldne på beggesider. Kom bønnerne i, ogvend rundt. Krydr med saltog peber. Fordel blandingenover ossobucoen. Pynt medpersille.