Ossobuco
Lækker og nem gryderet
6
Ingredienser
- 8 stykker kalveskank
- 100 g mel
- friskkværnet peber
- 25 g smør
- 2 spsk olivenolie
- 3 blegselleristilke
- 3 gulerødder
- 2 bananskalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2,5 dl hvidvin
- 2 dåser hakkede flåede tomater med basilikum og oregano (a 400 g)
- 5-7 dl grønsagsbouillon
- 1 laurbærblad
- 1 lille bdt. salvie
- 2,5 dl hardboiled speltkerner
Sådan gør du:
- Dup kalveskankene tørre i køkkenrulle. Bland mel med peber i en dyb tallerken. Vend skankene i mel og peber. Opvarm halvdelen af smør og olie i en stegegryde, der også kan gå i ovnen. Brun herefter kalveskankene i 2-3 minutter på begge sider. Klargør blegselleri og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Hak løg og hvidløg fint. Tænd ovnen på 200°.
- Opvarm resten af smør og olie i gryden. Svits løg og hvidløg efterfulgt af gulerødder og blegselleri. Læg kødet tilbage i gryden. Hæld hvidvinen over sammen med de hakkede flåede tomater. Kog ind ved høj varme i 5-6 minutter. Hæld bouillon i gryden, til det dækker. Tilsæt laurbær og salvie. Læg låg på gryden og sæt den i ovnen i 1½ time. I den sidste halve time tilsættes speltkerner. Anret ossobuco i dybe tallerkener.
- MARIES KØKKEN: Perfekt til en aften med veninderne
- Marie Melchior laver mad under temaerne: Mad skal være nemt at lave, sundt og smage fantastisk.
- Derfor elsker jeg retten:
- Verdens nemmeste mad til, når du skal have gæster. Den smager intenst og af mange timer i køkkenet. Men det tager faktisk kun 30 minutter at lave retten, så klarer ovnen resten.
- 3 sunde vintertips:
- 1. Spis masser af sæsonens grønsager og gerne som råkost. Det giver et boost af farver og velvære.
- 2. Tag en pause, når du har allermest travlt. Træk vejret ind igennem næsen og helt ned i maven, mens du tæller til otte. Hold vejret på fem og ånd ud på otte. Gentag åndedrætsøvelsen 3-4 gange.
- 3. Skær ned på sukkerforbruget. Min yndlingssnack er soltørrede abrikoser blandet med mandler og hasselnødder.