Othellolagkage med appelsin

Othellolagkage med appelsin

Godt hjemmebagværk bringer altid glæde. Byd venner, familie eller naboer på en blød lagkage.

1 kage eller 12-14 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 1 time
  • Samlet bage-/kogetid: ca. 30 min.
  • Hviletid: evt. et par timer
  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • 2 tsk. appelsinskal
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • evt. lidt smør til formene
  • Vaniljecreme:
  • 1 stang vanilje
  • ½ l sødmælk
  • 50 g sukker
  • 5 æggeblommer
  • 25 g majsstivelse (maizenamel)
  • 3 blade husblas
  • lidt sukker (til at drysse med)
  • 1½ dl piskefløde
  • Fyld:
  • 2 dl appelsinsaft
  • 150 g makroner
  • 6 appelsiner
  • Glasur:
  • 100 g flormelis
  • 3-4 spsk. kakao
  • 1-2 spsk. vand
  • Drys:
  • chokoladekrymmel
  • Pynt:
  • 2 dl piskefløde

  1. Lagkagebunde: Pisk æg og sukker ca. 10 min. med en håndmikser, til det bliver stift og tykt skummede. Tilsæt fintrevet appelsinskal.
  2. Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig. Hæld herefter dejen i 3 smurte lagkageforme (22-24 cm i diameter).
  3. Bag lagkagebundene i ca. 15 min. i en 175 grader varm ovn, til de er gennembagte. Stik i en kage med et træspyd. Hvis der er rå dej på, skal kagerne bage lidt mere. Afkøl lagkagebundene på en bagerist.
  4. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen, og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog herefter cremen i ca. 4 min. under konstant omrøring.
  5. Si cremen over i en skål. Læg husblasbladene enkeltvist i blød i koldt vand i ca. 5 min. Knug vandet ud af bladene, og rør dem i den varme vaniljecreme, så de smelter. Drys overfladen af cremen med sukker, og lad den køle af. Hvis cremen er meget stiv, er det en fordel at blende den til en glat konsistens.
  6. Vend letpisket flødeskum i cremen.
  7. Saml kagen: Læg en lagkagebund i en lagkagering eller en springform beklædt med husholdningsfilm. Stænk med ⅓ appelsinsaft. Læg halvdelen af de knuste makroner ovenpå, og læg halvdelen af appelsinstykkerne over.
  8. Læg halvdelen af vaniljecremen ovenpå. Læg nummer to ­lagkagebund oven på ­vaniljecremen, stænk den med appelsinsaft, og læg de sidste makroner og appelsinstykker på. Læg den tredje lagkagebund øverst, og stænk med den sidste ­appelsinsaft.
  9. Lad lagkagen trække køligt nogle timer. Rør flormelis, kakao og vand til glasur, og smør den i et jævnt lag på toppen af lagkagen. Drys med krymmel, og lad glasuren størkne. Pynt siderne af lagkagen med flødeskum.