Othellolagkage
Du kender med garanti den lækre lagkage, som er overtrukket med marcipan. Nu kan du lave den selv. Kagen har fået sit navn efter Shakespeares drama „Othello“. Lagkagen består af makron- og lagkagebunde, vaniljecreme og chokoladeglasur.
(12 stykker)
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 1 time
- Bage/kogetid: ca. 20 min.
- Trækketid: evt. et par timer
- Ikke fryse-egnet
- 3 lagkagebunde (kan evt. købes færdigbagte):
- 4 æg
- 125 g sukker
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- evt. lidt smør til formen
- Sukkerlage:
- 1½ dl sukker
- 1½ dl vand
- evt. 2-3 spsk brun rom
- Vaniljecreme:
- 1 stang vanilje
- ½ liter sødmælk
- 50 g sukker
- 5 æggeblommer
- 25 g majsstivelse (maizenamel)
- 3 blade husblas
- 1½ dl piskefløde
- Endvidere:
- 150 g makroner
- Kakaoglasur:
- 125 g flormelis
- 1½ spsk kakao
- ca. 2 spsk kogende vand
- Pynt:
- 300 g rå ren marcipan, creme og 12 røde cocktailbær
- Lagkagebunde:
- Pisk æg og sukker ca. 10 min. med en håndmikser, til det bliver stift og tykt skummende.
- Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
- Hæld dejen i en smurt springform. Bag i ca. 20 min. i en 175 grader varm ovn, til kagen er gennembagt. Afkøl kagebunden på bagerist.
- Flæk kagen til tre bunde.
- Sukkerlage:
- Kog en lage af sukker og vand og smag evt. til med rom.
- Vaniljecreme:
- Flæk vaniljestangen og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen.
- Kog cremen under omrøring ca. 4 min. Si cremen over i en skål.
- Læg de 3 blade husblas enkeltvist i blød i koldt vand ca. 5 min. Tryk vandet ud af dem mellem fingrene og rør dem i den varme vaniljecreme, så den smelter.
- Lad cremen køle lidt af, og rør den sammen med piskefløde.
- Saml kagen:
- Læg en bund i en lagkagering eller en springform beklædt med husholdningsfilm. Stænk med sukkerlage og læg knap halvdelen af cremen på. Fortsæt med at lægge halvdelen af de knuste makroner på cremen. Læg derefter en stænket lagkagebund, et nyt lag creme og resten af makronerne. Gem et par skefulde creme til pynt. Læg en lagkagebund øverst og stænk med den sidste sukkerlage. Lad lagkagen trække køligt nogle timer, eller til næste dag.
- Kakaoglasur:
- Rør kakao med flormelis og vand, til glasuren er tyktflydende. Smør et jævnt lag glasur på toppen af lagkagen.
- Marcipankant:
- Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir til ca. 2 mm tykkelse. Skær den i en bredde, der passer til kagens højde. Læg marcipankanten rundt om kagen, efter den er pyntet med glasur.
- Pynt kagen med små klatter creme med et cocktailbær i hver.