Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner

Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner

Laks med cremet hollandaisesovs er en ægte klassiker.

Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner til 4 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • Ovnbagt laks med hollandaisesovs og bønner
  • Arbejdstid: 40 min.
  • Koge/bagetid: ca. 20 min.
  • Kødet er fryse-egnet
  • ca. 750 g laks (i filet med skind eller 4 laksekoteletter)
  • Hollandaisesovs:
  • 3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 1 dl hvidvin
  • 150 g smør (smeltet)
  • salt og friskkværnet hvid peber
  • Tilbehør:
  • grønne bønner, kogte skrubbede kartofler og citronbåde

  1. 1. Krydr laksen med salt og peber på kødsiden, og læg den med skindsiden opad på bagepapir i et ovnfast fad. Bag fisken i ca. 20 min. ved 150 grader, til den er fast.
  2. Sovs:
  3. 1. Pisk æggeblommer med hvidvin i en skål over vandbad. Pisk, til æggemassen er tyk og cremet. Tag gryden fra varmen, og hæld det smeltede smør i – først dråbevist og derefter i en tynd stråle.
  4. 2. Hæld i en sovsekande eller skål, og smag til med salt og peber. Servér den bagte laks med friskkogte bønner, kartofler og lun hollandaisesovs.