Ovnbagt torsk med kapers, kartofler og rodfrugter

Ovnbagt torsk med kapers, kartofler og rodfrugter

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Bagetid: 30 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 2 tykke skiver torsk (eller 300 g torskefilet)
  • salt og peber
  • 1 lille æg (eller 1 æggeblomme)
  • 1 spsk hakket løg
  • 2 spsk hakket persille
  • 1 spsk kapers
  • 1 spsk citronsaft
  • Tilbehør:
  • 300 g store kartofler (i både)
  • 300 g rodfrugter (i både)
  • ½ spsk olie
  • evt. lidt timian eller rosmarin
  • salt og peber

  1. Tænd ovnen på 200 grader.Læg kartofler og rodfrugter på en bageplademed bagepapir. Vend dem med olie og krydderier og sæt dem i ovnen 30 min.
  2. Krydr torskestykkerne med salt og peber oglæg dem i et ovnfast fad foret med bagepapir.Rør de øvrige ingredienser sammen og fordél blandingen over fisken.
  3. Sæt fadet i ovnende sidste 8-15 min.(8-10 min. for filet og12-15 min., hvis fisken er med ben).Anret på tallerkner.