Ovnbagt torsk med romesco-sovs og ovnkartofler

Ovnbagt torsk med romesco-sovs og ovnkartofler

Dejlig nemt – alt bages i ovnen til denne ret. Romesco-sovs er en kold, catalansk sovs, som smager skønt til den ovnbagte torsk.

4 personer

Total:2 timer

Arbejdstid:1 time

Ingredienser

  • 600-800 g torskefilet
  • salt og peber
  • olivenolie

Romesco-sovs:

  • 2 tomater
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 rød chili
  • 6 fed hvidløg (med skræl)
  • 1 skalotteløg (med skræl)
  • 1+1+3 spsk. olivenolie
  • 1-2 skiver lyst brød (75 g uden skorpe)
  • 30 g mandler
  • 3 stilke bredbladet persille
  • 1 spsk. sherryvineddike

Kartofler:

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • evt. 1 spsk. friskhakket rosmarin
  • 300 g grønne bønner (friske eller frosne)

Pynt:

  • persille

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Romesco-sovs: Bland halve tomater og peberfrugter og hele chili, hvidløg og skalotteløg med 1 spsk. olivenolie på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 30 min.
  3. Skær skorpen af brødet, og riv det i mindre stykker. Bland dem med mandler og 1 spsk. olivenolie, og steg dem også i ovnen i 10 min. Tag det ud og afkøl.
  4. Fjern kerner og skind fra tomater, peberfrugt og chili. Smut skrællen af skalotteløg og hvidløg. Blend det hele sammen med brød, mandler, persilleblade, sherryvineddike og 3 spsk. olivenolie.
  5. Kartofler: Skrub eller skræl kartoflerne, og del dem i halve eller kvarter. Bland dem med olivenolie og evt. finthakket rosmarin, og sæt dem i ovnen i ca. 30 min.
  6. Rens bønnerne, og blanchér dem i kogende, letsaltet vand i 3 min. Dryp af i en sigte, og bland dem med kartoflerne de sidste 5 min. af bagetiden.
  7. Fisk: Del fisken i 4-8 stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og peber, og stænk med olivenolie. Sæt pladen i ovnen sammen med kartoflerne de sidste 8-10 min.
  8. Server ovnbagt torsk med kartofler og bønner og romescosovs. Pynt med persilleblade eller hakket persille.