Ovnbagt torsk med romesco-sovs og ovnkartofler
Dejlig nemt – alt bages i ovnen til denne ret. Romesco-sovs er en kold, catalansk sovs, som smager skønt til den ovnbagte torsk.
4 personer
Total:2 timer
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
- 600-800 g torskefilet
- salt og peber
- olivenolie
Romesco-sovs:
- 2 tomater
- 2 røde peberfrugter
- 1 rød chili
- 6 fed hvidløg (med skræl)
- 1 skalotteløg (med skræl)
- 1+1+3 spsk. olivenolie
- 1-2 skiver lyst brød (75 g uden skorpe)
- 30 g mandler
- 3 stilke bredbladet persille
- 1 spsk. sherryvineddike
Kartofler:
- 1 kg kartofler
- 2 spsk. olivenolie
- evt. 1 spsk. friskhakket rosmarin
- 300 g grønne bønner (friske eller frosne)
Pynt:
- persille
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Romesco-sovs: Bland halve tomater og peberfrugter og hele chili, hvidløg og skalotteløg med 1 spsk. olivenolie på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 30 min.
- Skær skorpen af brødet, og riv det i mindre stykker. Bland dem med mandler og 1 spsk. olivenolie, og steg dem også i ovnen i 10 min. Tag det ud og afkøl.
- Fjern kerner og skind fra tomater, peberfrugt og chili. Smut skrællen af skalotteløg og hvidløg. Blend det hele sammen med brød, mandler, persilleblade, sherryvineddike og 3 spsk. olivenolie.
- Kartofler: Skrub eller skræl kartoflerne, og del dem i halve eller kvarter. Bland dem med olivenolie og evt. finthakket rosmarin, og sæt dem i ovnen i ca. 30 min.
- Rens bønnerne, og blanchér dem i kogende, letsaltet vand i 3 min. Dryp af i en sigte, og bland dem med kartoflerne de sidste 5 min. af bagetiden.
- Fisk: Del fisken i 4-8 stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og peber, og stænk med olivenolie. Sæt pladen i ovnen sammen med kartoflerne de sidste 8-10 min.
- Server ovnbagt torsk med kartofler og bønner og romescosovs. Pynt med persilleblade eller hakket persille.