Ovnbagte doughnuts med chokolade
Du kan faktisk selv sagtens bage doughnuts eller donuts derhjemme - og i denne opskrift skal de lækre dejringe ikke engang frituresteges. Se her, hvordan du selv kan lave ovnbagte donuts.
8 stk.
Total:15 minutter
Ingredienser
- Ovnbagte doughnuts med chokolade
- DEJ:
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 3 spsk. sukker
- 25 g smeltet smør
- 1 æg
- 1 dl mælk
- FYLD:
- 75 g hakket mørk chokolade
- 2 spsk. olie til pensling
- Kaffeglasur:
- 3 dl flormelis
- ca. 2 spsk. stærk friskbrygget kaffe
- evt. sigtet flormelis
Sådan bage du doughnuts i ovnen
- Kom alle ingredienserne til dejen i en skål, og rør dem sammen.
- Tilsæt den hakkede chokolade til sidst.
- Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
- Rul dejen ud, og udstik cirkler med et glas eller en rund udstikker (ca. 8 cm i diameter). Form et hul med fingrene.
- Stil dem på bagepapir. Pensl med olie.
- Bag kagerne ca. 15 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
- Rør glasuren sammen, og smør på kagerne. Drys evt. med lidt sigtet flormelis.