grønsager

Ovnbagte vintergrønsager

Lækre vintergrønsager

5-7

Ingredienser

  • 3 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • 1 pastinak
  • 2-3 jordskokker
  • 2-3 rødløg
  • 2 porrer
  • ½ selleri
  • Til bagningen:
  • 3-4 spsk olivenolie
  • 1 spsk vineddike
  • 2-3 spsk vand
  • salt og peber
  • timiankviste, laurbærblade og salvieeller
  • rosmarinkviste
  • lidt korianderfrø
  • upillede hvidløgsfed

Sådan gør du:

  1. Rengør grønsagerne, skær dem i grove stykker og kom dem i en stor skål. Tilsæt olie, eddike og 2-3 spsk vand og vend det godt rundt.
  2. Hæld det hele i en lille bradepande. Krydr med salt og peber og dryp vineddike over. Tilsæt krydderurter, korianderfrø og hvidløg efter smag.
  3. Hæld ½ dl vand ved og bag grønsagerne i en 200° varm ovn i ca. 45 min., eller til de er møre. Vend grønsagerne fra tid til anden.