bagte tomater burrata

Kylling med bagte tomater og burrata

Prøv denne lækre og nemme menu næste gang, du inviterer gæster. Alle ingredienser puttes i to ovnfaste fade, som passer sig selv i ovnen - og når retten serveres, river du osten burrata over.

4 personer

Ingredienser

Kylling og croutoner:

  • 8 kyllinge- over og underlår
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk tørret oregano
  • Salt og peber
  • 3 skiver surdejsbrød

Bagte tomater:

  • 300 g sherry tomater i gule og røde
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. balsamico
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og peber
  • 250 g burrata

Pynt:

  • Frisk oregano
  • Olivenolie

Sådan gør du

  1. Kylling og croutoner: Tænd ovnen på 200 gr. Læg kyllingen i et ovnfast fad. Dryp med olien og krydr med oregano, salt og peber.
  2. Skær brødet i tern.
  3. Steg kyllingen på midterste ovnribbe i 30 minutter.
  4. Tag kyllingen ud af ovnen 10 minutter før, den er færdig. Gør plads i fadet til brødcroutonerne. Kom fadet tilbage i ovnen i 10 minutter og steg kyllingen færdig.
  5. Skru ovnen ned på 180 gr.
  6. Bagte tomater: Skyl tomater og skær dem i halve. Kom tomaterne i et ovnfast fad. Dryp dem med olivenolie og krydr med oregano, balsamico, sukker, salt og peber.
  7. Bag tomaterne på midterste ovnribbe i 30 minutter.
  8. Kom de bagte tomater på et fad. Riv burrata over og drys med de ristede croutoner. Læg den stegte kylling på fadet. Pynt med frisk oregano og dryp med mere olivenolie